جلد کتاب اطلاعات مکانی، کاداستر و مدیریت سرزمین Spatial Information Cadastre and Land Management
کتاب اطلاعات مکانی، کاداستر و مدیریت سرزمین
Spatial Information Cadastre and Land Management
مؤلفان:
دکتر علیرضا قراگوزلو، دانشیار دانشگاه شهید بهشتی
خانم لیلا شرافتی،کارشناس ارشد RS/GIS
خانم سیده سحرناز گلچهره رحیمی، کارشناس ارشد RS/GIS
Alireza Gharagozlou
Associate professor at Shahid Beheshti University
Leila Sherafati
M.sc in RS/GIS
Seyedeh Saharnaz Golchehreh Rahimi
M.sc in RS/GIS
درباره کتاب اطلاعات مکانی، کاداستر و مدیریت سرزمین
Spatial Information Cadastre and Land Management
بطور خلاصه کتاب به مدیریت زمین به کمک اطلاعات مکانی و GIS و تکنولوژی هایی نظیر هوش مصنوعی اشاره دارد و نقش اساسي كاداستر در سيستم اداره زمين و دستيابي به توسعه پايدار را تشريح مي نمايد که چگونه به بهترین شکل از زمین و منابع طبیعی و محيط زيست استفاده شود تا برای آینده زمينه هاي مختلف توسعه پايدار شكل گيرد.
طراحی جلد کتاب، صفحه آرایی کتاب، اخذ مجوز چاپ کتاب انتشارات بنیان بیان
خلاصه کتاب اطلاعات مكاني کاداستر و مديريت سرزمين
فصل یک: مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار
در این فصل مفهوم توسعه پایدار، مدیریت پایدار محیط زیست و انجام فعالیت های اقتصادی و اجتماعی با تاکید بر حفظ محیط زیست و منابع طبیعی برای نسل های آینده شرح داده شده است. در ادامه، اجزای اصلی توسعه پایدار شامل استفاده پایدار از منابع طبیعی، کاهش تولید آلودگی ها و پسماندها و مدیریت پایدار آن ها، حفظ تنوع زیستی و اکوسیستمهای طبیعی، به کارگیری تکنولوژی های سبز و دوستدار محیط زیست و… به تفضیل بیان شده است. در همین راستا، پایداری زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی به عنوان سه رکن اصلی مدیریت پایدار محیط زیست شرح داده شده اند. سپس به موضوع پیچیدگی های توسعه پایدار در دنیای امروز پرداخته شده و در نهایت راه حل هایی جهت بهبود مدیریت و توسعه پایدار محیط زیست در آینده ارائه شده است.
فصل دوم: اطلاعات مکانی و آمایش سرزمین
آمایش سرزمین به معنای برنامه ریزی و مدیریت منابع طبیعی و انسانی به گونه ای است که توسعه پایدار و بهینه سازی استفاده از این منابع را به همراه داشته باشد. این فصل ابتدا به اهداف اصلی آمایش سرزمین شامل استفاده بهینه از منابع، توسعه متوازن، حفاظت از محیط زیست و… پرداخته است. سپس نقش GIS در ارزیابی برنامه ریزی و تصمیمگیری در حوزه های مختلف توسعه و آمایش سرزمین، به کمک دسترسی به داده های مکانی مناسب و منظم به تفضیل بیان شده است. در این راستا انواع مدل های مورد استفاده تحلیل مکانی موثر در آمایش سرزمین و سیستم های پشتیبانی در تصمیمگیری مکانی بیان شده اند. در انتها نیز تاریخچه آمایش سرزمین در ایران و ضرورت آن در نظام برنامه ریزی کشور شرح داده شده است.
فصل سوم: حقوق مالکیت و مدیریت پایدار سرزمین
این فصل در ابتدا به تعریف مالکیت و انواع آن، شامل مالکیت عین و منافع، مالکیت معنوی، مالکیت عرصه و اعیان، مالکیت مفروز و مشاع و مالکیت اختصاصی و اشتراکی پرداخته است. سپس مدیریت زمین، چهار تابع اصلی آن و همچنین اهمیت مدیریت زمین شرح داده شده است. در ادامه انواع سیستم های مدیریت زمین شامل سنتی، دیجیتال، ترکیبی و نیز طراحی الگوی مدیریت زمین به گونه ای که با استفاده از فناوری های پیشرفته و به روز رسانی مداوم اطلاعات، به توسعه پایدار و مدیریت بهتر منابع طبیعی کمک کند، بیان شده است. در انتها به ده اصل مدیریت زمین، چالش های مدیریت زمین و الگوی مدیریت زمین در ایران پرداخته شده است.
فصل چهارم:کاداستر و سیستم اداره زمین
این فصل در ابتدا به مفهوم کاداستر و انواع آن شامل کاداستر ملکی یا حقوقی، کاداستر عمومی و کاداستر جامع یا چندمنظوره پرداخته است. سپس روش های کاداستر (خطی، رقومی) و فرآیندهای سیستم کاداستر شامل جمع آوری داده ها، پردازش و تحلیل داده ها، ذخیره سازی و مدیریت داده ها و انتشار و به روز رسانی داده ها بیان شده است. در ادامه نقش سیستم کاداستر در مدیریت زمین شامل تحلیل داده ها، ایجاد پایگاه داده، ایجاد نقشه های موضوعی، توسعه پایدار و … به تفضیل شرح داده شده است. در ادامه، نگرش های نوین در مدیریت زمین و کاداستر سه بعدی، آینده کاداستر و همچنین تاریخچه کاداستر در ایران بیان شده است.
فصل پنجم: زیرساخت اطلاعات مکانی(SDI) و سیستم اداره زمین
این فصل در ابتدا به مفهوم زیر ساخت اطلاعات مکانی و اجزای اصلی آن شامل داده های مکانی، سرویس های داده، زیرساخت فناوری، نهادها و سیاست ها می پردازد. در ادامه، هدف اصلی SDI شامل دسترسی دولت ها و سازمان ها به داده های مکانی پایه، پردازش شده و بروزشده با کمترین هزینه و در کوتاهترین زمان ممکن شرح داده شده است. سپس مزایا و نقش SDI در سیستم های اداره زمین و نیز مراحل پیاده سازی آن به تفضیل بیان شده است. در نهایت این فصل به مفهوم NSDI(زیر ساخت داده مکانی ملی)، تاریخچه NSDI، برخی از تحقیقات انجام شده در ایران در این زمینه و همچنین چالش ها و موانع و آینده NSDI در ایران پرداخته است.
فصل ششم: آینده مدیریت پایدار سرزمین با بهره گیری از هوش مصنوعی
این فصل ابتدا به ضرورت وجود یک سیستم هوشمند برای مدیریت محیط زیست در دنیای امروزه، با توجه به رشد چشمگیر جمعیت، تغییرات آب و هوایی، کاهش تنوع زیستی، آلودگی محیطی و … اشاره کرده است. سپس به شرح مفاهیم پایه در این زمینه، نظیر AI(هوش مصنوعی)، ML(یادگیری ماشین) و … پرداخته است. در ادامه علل استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت زمین و کاربردهای آن در سهولت مدیریت محیط زیست نظیر پیشبینی تغییرات آب و هوا، تشخیص و پیشگیری از حوادث طبیعی، کنترل آلودگی هوا، مدیریت بهینه منابع آب و انرژی و جنگل ها و … شرح داده شده است. در انتها نیز چالش های مدیریت محیط زیست در دنیای امروزه و پیش بینی و کاهش چالش های زیست محیطی آینده بیان شده است.
این کتاب توسط انتشارات بنیانِ بیان منتشر شده است. انتشارات بنیان بیان در حوزه نشر کتب با موضوعات علمی، آموزشی، فرهنگی، اجتماعی، عمومی و ادبی فعالیت می کند.
کتاب راهنمای کاربردی تهیه تصاویر ماهوارهای را در کنار اطلاعات ارزشمند کتاب اطلاعات مکانی، کاداستر و مدیریت سرزمین توصیه می کنیم.
جلد رو و پشت کتاب اطلاعات مکانی، کاداستر و مدیریت سرزمین
لینک کتاب در خانه کتاب و ادبیات ایران
لینک کتاب در کتابخانه ملی ایران
طراحی جلد کتاب صفحه آرایی کتاب اخذ مجوز چاپ کتاب انتشارات بنیان بیان
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.