جهان هولوگرافیک
نویسنده:
مایکل تالبوت
مترجم: داریوش مهرجویی
موضوع: علوم و فنون
مشخصات نشر: تهران، هرمس
جزئیات کتاب
نوبت چاپ:
77
تعداد صفحات:
460 صفحه
نوع جلد:
شومیز
نوع کاغذ:
بالک
قطع:
رقعی
شابک:
978-964-363-265-6
سال چاپ:
1402
درباره نویسنده مایکل تالبوت
مایکل تالبوت
مایکل کولمن تالبوت (Michael Coleman Talbot) نویسندۀ آمریکایی که در سال 1992 درگذشت، نویسندۀ چند کتاب پرفروش با موضوع محوری عرفان باستان و فیزیک کوانتوم است. تالبوت با تأکید بر یک مدل نظری جهان مادی را شبیه به یک هولوگرام عظیم میداند.
مشهورترین اثر او «جهان هولوگرافیک» همین نظریه را تبیین کرده که به قلم داریوش مهرجویی ترجمه شده است.
جهان هولوگرافیک آن جهانی است که هر قطعۀ کوچک و هر ذرۀ آن قطعه، تمام ویژگیهای و اطلاعات کل را در بر دارد و این بهواقع خصلت مغز ماست که ساختاری هولوگرافیک دارد و خاطره و درد و تجربه و برخی چیزهایی دیگر را نه تنها در مغز که در هر ذرۀ کوچک آن نیز نگهداری میکند و نیز همین خصلت کلی این جهان ماست که جهانی هولوگرافیک است. در این کتاب، اتفاقاً بخشی هم هست که از علما و عرفای ایران و از شهرهای خیالی -مثالیِ جابلقا، جابلسا و غیره سخن میگوید و اینکه چگونه این حکیمان بزرگ به رازِ آن جهان یا واقعیت دیگر یعنی نظم مستتر پی برده و گاه در صُورِ خیال و بینش اساطیریِ خود یا در خوابها و خیالهایشان آنها را بهوضوح میدیدهاند.
خاصیت دیگر کتاب آن است که شاید تلنگر ناچیزی باشد به کسانی که موج مدرنیته، دل و ایمانشان را شبههدار کرده و غبار شک بر آن نشانده است و نیز آنهایی که از سخنان متافیزیکی بیمحتوا خستته شدهاند و هنوز برای عقل و منطق انسانی احترام قائلند؛ تلنگری ناچیز برای رسیدن به آگاهیای هرچند محدود.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.